Vacature | Commercieel & Operationeel Directeur De Kringloopwinkel (m/v)

Wil je met je commercieel talent mee een maatschappelijke impact hebben in een maatwerkbedrijf? Vind je dat je het belang van hergebruik en circulaire economie niet kan overschatten? Beschik je over een grondig inzicht in operationele processen en steek je zelf ook graag de handen uit de mouwen? Dan word jij misschien de nieuwe Commercieel & Operationeel Directeur (m/v) van De Kringloopwinkel.

FUNCTIE INHOUD

In deze functie ben je de eindverantwoordelijke voor de optimale organisatie en management van alle operationele activiteiten, waarvan het volledige commerciële luik alsook de logistieke flow van de tweedehandsgoederen de grootste domeinen zijn.

Als people manager ben je tevens verantwoordelijk voor het managen, aansturen, coachen en motiveren van een groot team leidinggevenden en beleidsmedewerkers. Je vertrekt hierbij vanuit de visie dat je hen zo veel mogelijk autonomie geeft. In totaal behelst de werking een 300-tal medewerkers.
De functie omvat onder andere:

 • De globale operationele resultaten op vlak van inzameling en verkoop van tweedehandsgoederen krijgen je focus. Hiervoor vertaal je de organisatiedoelstellingen en beleidskeuzes concreet naar gedragen operationele concepten en richtlijnen (vb winkelconcept, prijsbeleid,…), een jaaractieplan en commercieel plan.
 • Je daagt de werking en de werkvloer uit met je voorstellen over innovatie en evolutie en garandeert de implementatie van de acties op dit vlak. Zo blijven we op lange termijn relevant en aantrekkelijk op alle vlakken.
 • Als leidinggevende focus je op een motiverend en resultaatgericht samenspel en efficiënte communicatiestroom tussen alle leidinggevenden van de winkels, van de logistieke en centrale afdelingen en met de ondersteunende beleidsmedewerkers. Je bent zichtbaar op de werkvloer en je steekt graag mee de handen uit de mouwen.
 • Je stemt voor de operationele werking af met de algemeen directeur en met de andere leden van het directieteam voor oa personeelsaangelegenheden, administratieve procedures en globale beleidskeuzes.
 • Je vertegenwoordigt de organisatie in en buiten de regio voor alle operationele thema’s alsook rond projecten binnen de circulaire economie en hergebruik.

PROFIEL

 • Naast je diploma hoger onderwijs beschik je over een stevige werkervaring in een verantwoordelijke functie binnen een commerciële omgeving.
 • Je beschikt over een flinke portie verantwoordelijkheidszin en je bent organisatorisch en analytisch sterk.
 • Je kan terugvallen op een aantal specifieke leiderschapscompetenties: coachen, bijsturen, samenwerking stimuleren, strategisch en resultaatgericht handelen, netwerken opbouwen.
 • Je bent sterk gemotiveerd om in de context van een maatwerkbedrijf verantwoordelijkheid op te nemen.
 • Je bent flexibel ingesteld (zowel inhoudelijk als praktisch (vb werkuren, occasioneel zaterdagwerk,…))

AANBOD

 • Je krijgt de kans om mee aan het stuur te staan van een dynamische organisatie met grote maatschappelijke impact;
 • Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei;
 • Verloning volgens baremasysteem (Cat 1 PC 327.01 sociale werkplaatsen) aangevuld met oa maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en fietsvergoeding;
 • Plaats tewerkstelling is Zuid-West-Vlaanderen, met de zetel in Heule als uitvalsbasis.

AANWERVINGSPROCEDURE

 1. Mail uw motivatiebrief en een volledige CV t.a.v. Sylvie D’Hondt, personeelsdirecteur, naar vacature@deltagroep.be met vermelding van “operationeel directeur”
 2. Selectiegesprek
 3. Extern assessment
 4. Finaal gesprek

Meer info over De Kringloopwinkel op www.dekringloopwinkel.be

Solliciteren?

Wil je mee het verschil maken? Aarzel niet en stel je kandidaat voor deze boeiende en uitdagende functie.

Solliciteer per mail