Vacature | Taalcoach Nederlands anderstalige volwassenen (26u/week)

Ben jij ervan overtuigd dat taal deuren opent? Popel je om je een groep anderstaligen op de werkvloer Nederlands te leren, zodat hun jobkansen verhogen? Ben je als leraar ook een geboren motivator en projectleider? Dan ben jij misschien onze Taalcoach (m/v)!

FUNCTIE-INHOUD

Als Taalcoach (m/v) bouw je ons nieuw project, de taalwerkvloer of ‘onthaalwerkvloer voor anderstalige nieuwkomers’, verder uit. Op deze taalwerkvloer krijgt een kleine groep anderstalige volwassenen tijdens het werken een taalbad ter voorbereiding op een (tijdelijke) tewerkstelling binnen De Kringloopwinkel.

Als specialist ben je in staat om dit project verder vorm te geven, zowel inhoudelijk, methodisch-didactisch als praktisch-organisatorisch.

Je begeleidt de leerlingen in hun leerproces. De focus ligt hierbij op de kennis van het Nederlands op het werk (praten en lezen) en het opleiden op de werkvloer. Samen met de leerling stippel je een traject uit en stel je lesdoelen op maat, met aandacht voor talentontwikkeling en opvolging.

Je creëert een veilige en sfeervolle context die motiverend en enthousiasmerend werkt en waar eigenaarschap centraal staat.

Tevens garandeer je mee de implementatie van de goede praktijken van de taalwerkvloer elders in de organisatie.

PROFIEL

We zoeken een stevige persoonlijkheid:

 • Met minstens een bachelor Nederlands voor secundair onderwijs en een aantal jaar relevante ervaring als leerkracht Nederlands;
 • De persoonlijkheid en houding om ervaringsgericht te werken (= het leerproces laten vertrekken vanuit de leerbehoeften, de uitgangspunten en de ervaringswereld van de lerende; dus een soepel leerprogramma);
 • Met een geduldige en positieve ingesteldheid en in staat om een groep medewerkers te enthousiasmeren;
 • Die sterk in de schoenen staat en graag mee de handen uit de mouwen steekt.

AANBOD

 • Motiverende werksfeer in een dynamisch sociaal bedrijf;
 • Je eigen project kunnen vormgeven binnen een ondersteunende context;
 • Verloning volgens intern baremasysteem aangevuld met oa maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en fietsvergoeding;
 • Plaats tewerkstelling: Heule.

 AANWERVINGSPROCEDURE

 1. Mail uw motivatiebrief en een volledige CV tav Sylvie D’Hondt, personeelsdirecteur, naar vacature@deltagroep.be met vermelding van “vacature taalcoach”
 1. Selectiegesprek
 1. Schriftelijke en praktische proeven
 1. Finaal gesprek

Meer info over De Kringloopwinkel vind je op www.dekringloopwinkel.be

Solliciteren?

Wil je mee het verschil maken? Aarzel niet en stel je kandidaat voor deze boeiende en uitdagende functie.

Solliciteer per mail

Scroll Up